Inogen One

De geschiedenis van Inogen Inc.

Inogen Inc. is opgericht in 2001 met als doel patiënten met zuurstoftherapie een betere oplossing te bieden voor hun behoeften. In tegenstelling tot gecomprimeerde zuurstoftanks, die in de jaren 1900 algemeen werden gebruikt, geloofde Inogen dat zuurstofconcentratoren de toekomst waren. Hun missie was om ze veel kleiner, lichter en gebruiksvriendelijker te maken dan ooit tevoren. De manier waarop ze dit probeerden te doen, was door gebruik te maken van pulsdosistechnologie

Pulsdosis is een zuurstoftoedieningsmethode die is uitgevonden om het probleem van verspilde zuurstof op te lossen. Op een traditionele zuurstofconcentrator met continue stroom wordt zuurstof in een constante stroom uitgestoten zoals een waterfontein, ongeacht de ademhalingssnelheid van de gebruiker. Het nadeel hiervan is dat er veel zuurstof wordt verspild. Aan de andere kant zijn pulsdosisconcentrators echter ontworpen om alleen zuurstof te verdelen wanneer de patiënt inhaleert. Hierdoor kunnen zuurstoffabrikanten hun draagbare beademingsmachines veel kleiner en lichter maken. Afgezien van de Inogen at Home zuurstofconcentrator, heeft Inogen gebruik gemaakt van pulsdoseringstechnologie in elk van hun zuurstofapparaten. De meest opvallende lijn van concentrators die ze aanbieden, is hun "G" -serie. De "G" staat voor generatie, maar laat je niet misleiden door de naam; oudere Inogen-concentrators zijn nog steeds populair en levensvatbaar, zelfs na de release van nieuwere generatiemachines. Laten we eens kijken naar elke Inogen One-eenheid om te zien hoe ze zich verhouden. De Inogen One De Inogen One Oxygen Concentrator was de eerste pulseflow-zuurstofmachine die werd uitgebracht door Inogen, inc. Ten tijde van de introductie waren de meeste zuurstofconcentrators alleen ontworpen voor gebruik binnenshuis. Met andere woorden, ze hadden geen batterij aan het apparaat. Ze zouden moeten worden aangesloten op een stopcontact om te kunnen werken. Hoewel de Inogen One-zuurstofconcentrator slechts ongeveer 2 of 3 uur batterijduur bood zonder te hoeven worden opgeladen, was het nog steeds veel meer dan wat mensen gewend waren.

In veel opzichten leek de originele Inogen One-concentrator veel op moderne continue stroom zuurstofconcentrators. Omdat de pulsdosistechnologie nog in de kinderschoenen stond, woog deze zuurstofmachine 9,8 pond. Dit is erg zwaar in vergelijking met moderne draagbare zuurstofconcentrators met pulseflow en als gevolg daarvan werd het meestal vervoerd met een draagkar in plaats van over de schouder van de patiënt te worden gehangen. De Inogen One ging naar een flow-instelling van 5 en had een unieke functie genaamd de "Satellite Conserver". Dit was een apparaat dat apart van de concentrator werd verkocht. Het was bevestigd aan de zuurstofslang en stelde zuurstofpatiënten in staat om de lengte van hun slang te vergroten tot 30 voet. Met andere woorden, u kunt uw zuurstofapparaat in een kamer van het huis laten opladen terwijl u iets doet in een andere kamer. Vanwege veiligheidsredenen is deze functie echter verwijderd uit zuurstofmachines van de toekomstige generatie.

Inogen One G2

De Inogen One G2 is grotendeels gebouwd op de achterkant van de originele Inogen One. Het had een zeer vergelijkbaar ontwerp met de draaggreep en het bedieningspaneel aan de bovenkant van het apparaat. Qua specificaties is de Inogen One G2 in bijna elk facet verbeterd: de pulsstroominstellingen werden verhoogd van 5 naar 6; de levensduur van de batterij werd verlengd van 3 uur naar 8 uur; het geluidsniveau werd verlaagd van 40 decibel (dBA) naar 38 dBA en het gewicht werd verlaagd van 9,8 pond naar 7 pond. Hoewel de Inogen One G2 aanzienlijk lichter was dan de Inogen One, werd hij toch voornamelijk vervoerd met een draagkar.

 

Een andere opmerkelijke verbetering van de Inogen One G2 was de verbeterde bruikbaarheid. In tegenstelling tot de Inogen waarvoor je een luik aan de voorkant van het apparaat naar beneden moest trekken om een ​​batterij te vervangen, heeft de G2 batterijen die rechtstreeks van de onderkant van het apparaat kunnen worden losgemaakt. Het deeltjesfilter, dat verantwoordelijk is voor het verwijderen van onzuiverheden uit de lucht, is ook volledig zichtbaar aan de voorkant van de concentrator. Om het schoon te maken, trekt u gewoon aan het lipje, wast u het af en plaatst u het weer terug als u klaar bent.

Inogen One G3

De Inogen One G3 werd uitgebracht in het najaar van 2012 en is tot op de dag van vandaag een van de meest populaire draagbare zuurstofconcentrators op de markt. Met een gewicht van slechts 4,8 pond en een werking tot 8 uur op één lading, is de G3 overal een geweldig apparaat, of u nu gewoon een paar minuten per dag weg wilt of de wereld rond wilt reizen. Inogen One G3 draagbare zuurstofconcentrator Waarschijnlijk een van de eerste dingen die je opvalt aan de Inogen One G3 is dat deze een aanzienlijke ontwerpwijziging heeft ondergaan ten opzichte van de vorige twee Inogen-modellen. In plaats van een handvat bovenop het apparaat en de filters aan de voorkant, heeft de G3 geen handvat en zijn de deeltjesfilters naar beide kanten verplaatst. De voor- en achterkant van de unit hebben nu de kolommen, het onderdeel dat verantwoordelijk is voor het filteren van stikstof uit de lucht. Omdat de G3 zoveel lichter is dan alle voorgaande versies, was het handvat niet langer nodig omdat het over de schouder kan worden gedragen met behulp van de Inogen One G3 draagtas.

 

Inogen One G4

De lichtste draagbare zuurstofconcentrators ooit geproduceerd!  De Inogen One G4 weegt slechts 2,8 pond!  Helaas werden er met de G4 nog een aantal andere voordelen opgeofferd om deze prestatie te bereiken. De stroominstellingen zijn verlaagd van 5 met de G3 naar 3 met de G4; levensduur van de batterij werd teruggebracht van 8 tot 4,5 uur, en het geluidsniveau ging van 39 dBA tot 40 dBA.

 

De ideale kandidaat voor de Inogen One G4 is iemand die een lage zuurstofstroom nodig heeft, maar een betrouwbare en lichtgewicht unit wil. Met slechts 7,2" H x 5,91" L x 2,68" W is de Inogen One G4 extreem klein, zodat u niets of niemand tegenkomt als u in een druk gebied loopt. Het is zelfs klein genoeg om in een tas te passen, hoewel dat niet wordt geadviseerd omdat je G4 lucht moet kunnen opnemen via de inlaatopening. De meeste zuurstofpatiënten gebruiken een stroominstelling van 2, dus voor veel mensen zal de G4 hen prima van dienst zijn. Als u last heeft van rug- of schouderpijn, zorgt het lichtgewicht ontwerp van de G4 ervoor dat u zich nooit bezwaard voelt en voorkomt u dat u kortademig bent als u langere tijd van huis bent.

Inogen One G5

De Inogen one G5 werd uitgebracht in de zomer van 2019 en het is de nieuwste zuurstofconcentrator van Inogen. De Inogen One G5 is een van de meest geavanceerde en gewilde draagbare zuurstofconcentrators op de markt, en in veel opzichten is het een voortzetting van wat de Inogen One G3 in 2012 wilde bereiken. Inogen One G5 draagbare zuurstofconcentrator Met stroominstellingen 1 tot en met 6 en een maximale zuurstofoutput van 1.260 ml/min zuurstof, heeft de G5 momenteel het record voor de hoogste zuurstofoutput van alle draagbare zuurstofconcentratoren met pulseflow. Dit is een enorm voordeel, want het betekent dat veel zuurstofpatiënten die voorheen continue zuurstofconcentrators gebruikten, nu kunnen overschakelen naar de lichtere en kleinere pulseflow-units.

De Inogen One G5 heeft een ingebouwde technologie die een Intelligent Delivery System wordt genoemd. Doorgaans zal uw pulsedosis-zuurstofconcentrator zuurstofdoses toedienen wanneer u inademt. Het Intelligent Delivery System houdt echter rekening met vele andere factoren, zoals hoe diep u inademt en hoe u ademhalingspatronen verandert. Dit betekent dat u uw zuurstofconcentrator 24/7 kunt gebruiken, zelfs als u slaapt. Al die tijd zal je POC je voorzien van de benodigde zuurstof.